Polaroid Socialmatic


Cred că toţi ne aşteptam să apară un asemenea produs şi uite că a apărut. Polaroid Socialmatic este o cameră foto special dedicată pentru partajarea pozelor pe site-urile sociale. Acest lucru se observă de la prima privire, aparatul seamănă cu logo-ul de la Instagram.

Aparatul reprezintă o combinaţie între vechi şi nou. Are aspectul unui parat vechi Polaroid, dar înglobează cele mai noi tehnologii. Camera are dimensiuni modeste 130 x 130 x 32 mm, un ecran cu touchscreen de 4.5 inch, o cameră foto pe spate de 2 MP şi camera principală de 14 MP. Mai are integrat WiFi, Bluetooth, GPS şi memorie internă de 4GB care poate fi extinsă cu ajutorul unui card extern.

Dar ceea ce face că acest aparat să fie cu adevărat un Polaroid este imprimantă Z-Ink integrată. Acestă imprimantă Z-Ink (Zero-Ink) poate printa la dimensiunile 2 x 3 inch pozele favorite fără a consuma nici măcar un strop de tuş. Pozele pot include şi un cod QR pentru a fi găsite de alţi utilizatori şi poţi vizualiza chiar şi locaţia unde a fost făcută poza. Sistemul de operare Android face posibilă adăugarea unui număr foarte mare de aplicaţii cum ar fi un browser, navigaţie GPS, dar şi aplicaţii pentru prelucrarea fotografiilor.

Dacă eşti fan Instagram, îţi plac aparatele polaroid, îţi place să păstrezi fizic fotografiile preferate sau îţi place să partajezi poze pe mediile sociale atunci cu siguranţă Polaroid Socialmatic este pentru tine.


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.