Realitatea virtuala de la Google


Şi pentru că tot am început să vorbim despre realitatea virtuală şi ştiu că nu toată lumea îşi permite pachetul Samsung Gear RV cu Samsung Note 4. Aşa că cei de la Google au venit cu o variantă mult mai ieftină şi când zic mai ieftină mă refer la câţiva zeci de lei. Google Cardboard se numeşte şi se numeşte aşa pentru că sunt o pereche de ochelari făcuţi din carton. Se pare că nu trebuie să scoţi din buzunar mii e lei ca să experimentezi realitatea virtuală.

Pachetul include o bucată de carton bineînţeles, mai include 2 lentile, un magnet, un elastic şi patru bucăţi de velcro. Tu trebuie să vi doar cu partea inteligenta, un smartphone. Şi gata! Te poţi bucura de realitatea virtuală. Aplicaţiile nu sunt foarte multe, dar o parte din ele le poţi descărca şi testa gratuit de pe Magazinul Play direct de la acest link.

În cazul în care chiar nu vrei să cumperi Google Cardboard, poţi să îţi construieşti proprii ochelari. Google pune la dispoziţia oricui planurile pentru realizarea ochelarilor, trebuie doar un pic de iniţiativă. Planurile le poţi descărca de aici. Prin asta Google doreşte să încurajeze dezvoltatorii de aplicaţii să dezvolte programe specifice pentru realitatea virtuală.

Deci ştie cineva de unde fac rost de lentile? Cine reuşeşte să confecţioneze o pereche de ochelari poate să îşi scrie părerea într-un comentariu sau să o trimită la adresa de email contact@stiritech.ro


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.