Renault Twizy


Te-ai gândit vreodată să investeşti într-o maşină electrică? Dacă îţi permite buzunarul şi vrei să încerci o maşină 100% electrică poţi să te documentezi puţin despre Renault Twizy. În primul rând este o maşină electrică pe care o poţi cumpăra şi din România.

Renault Twizy este o maşină electrică foarte compactă având o lungime de 2,34 m şi lăţime de 1,24 m. Conform specificaţiilor ar trebui să accelereze de la 0 la 45 km/h în 6 secunde, iar bateria are o autonomie de 100 km. Ciclul de încărcare este de 3 ore jumate şi se poate încărca de la orice priză normală.

Trăsăturile acestei maşini sunt într-adevăr unele moderniste ce par desprinse din filmele SF. Aş putea să îmi imaginez astfel de maşinuţe circulând prin oraş într-un viitor mai îndepărtat pentru România. Pentru a reduce cât mai mult masa maşinii, Renault a renunţat la ferestrele convenţionale şi a adoptat o folie de plastic pentru a te apăra de elemente. Ideal ar fi să conduci acest vehicul în zilele însorite de vară. Faptul că se pot deplasa doar două persoane cu această maşină poate fi din nou un dezavantaj pentru unele persoane.

Preţul pentru o astfel de achiziţie este de 7000 de euro, ceea ce mi se pare destul de scump pentru o maşină pe care nu o vei putea conduce tot anul, dar este ieftină în comparaţie cu alte maşini electrice. Dacă eşti o persoană care ţine foarte mult la mediul înconjurător, atunci Renault Twizy te va ajuta să îţi realizezi drumurile din oraş 100% ecologice.

 


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.