Review la rama foto Serioux


Dacă îţi place să pozezi cu siguranţă îţi place să şi vizualizezi aceste poze. De cele mai multe ori spaţiul nu îţi permite să etalezi toate pozele tale favorite, de aceea este o idee bună să investeşti într-o ramă foto digitală. O ramă foto digitală decenta poate costa începând cu 200 lei şi poate ajunge chiar şi peste 1000 lei în funcţie de mărime, funcţii, rezoluţie, etc.

O ramă foto din gamă de 200 lei este Serioux 882MLED. Aceasta este o ramă foto digitală de 8 inch care poate să redea pozele, videoclipurile sau muzica preferată. Pentru a introduce conţinut media poţi folosi un card SD, MMC, SDHC, MS6 sau interfaţa USB 2.0. Rama foto mai integrează o interfaţă mini-USB şi o mufă de 3.5mm pentru căşti.

Am ales această rama pentru că poate reda şi conţinut video, ce e drept cu anumite limitări. Rama foto oferă suport video pentru MPEG1, MPEG2, MPEG4 (Divx4.0,Divx5.0, Xvid) şi AVI, dar eu am reuşit să redau doar un videoclip în format AVI cu codec MPEG4 la o rezoluţie de 624 x 352. A fost destul de dificil până am găsit formatul funcţional.

În schimb pentru afişarea pozelor nu am întâmpinat nici o problemă. Rezoluţia de 1024 x 768 oferă o calitate bună pozelor. Citeşte orice poză în format JPEG, chiar şi pozele de rezoluţie mai mare. Eu am deschis fără probleme poze cu rezoluţia de 4928 x 3264. Iar conţinutul audio poate fi redat în format MP3, cu un sunet şi volum suficient de bun având în vedere că este o ramă foto.

Meniul este uşor de utilizat, poţi alege să grupezi conţinutul după imagini, muzică sau video. Dacă ai un conţinut mare de media poţi căuta în funcţie de fişier. Timpul în care sunt schimbate pozele, luminozitatea, timpul de tranziţie şi chiar rotirea imaginilor sunt parametrii care pot fi schimbaţi din meniul setări. Partea mai puţin bună este că nu poţi reda în acelas timp şi poze şi videoclipuri, se pot reda doar poze sau doar videoclipuri.

Telecomandă care vine cu rama este foarte utilă în momentul în care vrei să schimbi setările sau conţinutul media. Trebuie să recunosc că uneori rama răspunde greu la comenzi în momentul în care încarcă conţinutul media de pe memoria externă.

În concluzie, rama foto Serioux 882MLED este un produs cu un raport calitate / preţ bun. Face exact ceea ce trebuie, reda pozele automat în momentul în care ai înserat o memorie. Calitatea şi luminozitatea pozelor este decenta având în vedere că este o ramă de 200 lei.

Sper că îţi este de ajutor acest review la rama foto Serioux.


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.