Rockstart Answers Bucharest powered by 360Hub


image

De curând Stiri Tech a fost invitat la un eveniment foarte interesant în Bucureşti. Pe scurt, săptămâna trecută ne-am făcut bagajele şi am plecat la drum. Ajunşi la Bucureşti, am fost întâmpinaţi la sediul 360Hub de o echipă tânără şi dinamica care ne-a pus în temă cu desfăşurarea evenimentului. Probabil deja începi să te întrebi puţin despre ce eveniment este vorba…

Rockstart Answers este un eveniment care a început în Amsterdam şi care a ajuns să se extindă în 18 oraşe din jurul lumii. Rockstart Answers este efectiv un accelerator pentru startup-uri. Evident unul din oraşele în care a fost organizat este Bucureşti şi ne bucurăm că am putut face parte din acest eveniment. Pentru că echipa 360Hub este compusă din designeri, programatori şi pasionaţi de tehnologie, cele 5 startup-uri care şi-au expus proiectele aveau un lucru în comun şi anume tehnologia. Şi când spun startup mă refer la firma/companie care este la început de drum şi are nevoie de îndrumare.

Metoda prin care s-a desfăşurat evenimentul mi-a captat imediat atenţia. Fiecare susţinător a avut exact 3 minute să îşi expună proiectul, după care au mai urmat 3 minute pentru întrebări şi în final publicul îşi exprima în scris feedback-ul. Proiectele care au fost prezentate au inclus aplicaţii mobile (Serve Hotel), metode de stocare a energiei (Enego Dynamics), tururi virtuale (360 Imobiliare) şi casa auto-sustenabilă (Prispa 2.0). Oportunităţile şi ideile de îmbunătăţire au fost completate de public şi colectate de către participanţi la finalul evenimentului.

De asemenea o sesiune de votare a fost organizată pentru a alege două proiecte finaliste. Acestea vor merge să îşi expună proiectul la evenimentul organizat în oraşul natal, Amsterdam.

Timpul de după eveniment nu a fost irosit, s-au schimbat cărţi de vizită şi s-au legat diferite conexiuni. Per total a fost un eveniment foarte reuşit şi mă bucur să văd că astfel de evenimente se organizează şi în România. Mulţumim echipei 360Hub pentru invitaţie şi pentru organizarea evenimentului. Până la evenimentul viitor, avem pozele de la acest eveniment!

Energo Dynamics Stiri Tech Serve Hotel 360 Imobiliare Prispa 2.0

Rockstart Answers Bucharest powered by 360Hub ]


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.