Samsung Gear S2 nu doar arată grozav


Samsung Gear S2 Clasic

Producătorii de ceasuri inteligente au ajuns să realizeze că majoritatea oamenilor vor să poarte ceasuri care să arate cât mai normal. Se pare că şi Samsung a prins ideea cu ultimul smartwatch lansat. Samsung Gear S2 arata cât se poate de normal, dar înglobează o serie de alte funcţii.

Varianta clasică se aseamănă cel mai mult cu un ceas normal, în schimb celălalt model se aseamănă cu un ceas sport mai minimalist. Pe ecranul SuperAMOLED de 1.2 inch vei putea vedea toate notificările, activitatea sportivă şi vei avea acces la o serie de aplicaţii. Ca şi metode de conectare se bucura de Bluetooth, WiFi şi NFC. Bateria de 300 sau de 250mAh, în funcţie de model, se poate încărca wireless prin intermediul dockului furnizat.

Accelerometrul, giroscopul, barometrul, GPS-ul şi senzorul de puls vor ţine evidenţa fiecărei mişcări prin intermediul aplicaţiei S Health. Dacă eşti îndeajuns de curios îţi poţi memora câtă apă ai băut şi câtă cafea.

Poate cei 512MB de memorie RAM şi 4GB de memorie internă nu par foarte mult, dar îşi fac treaba având în vedere că este doar un ceas. Memoria internă este suficient de mare pentru playlistul tău de alergat şi pentru că are Bluetooth integrat nu ai nevoie decât de căşti. Aşa că poţi să laşi telefonul acasă.

Dar Samsung nu s-a oprit aici. Aceştia au reuşit să creeze un parteneriat cu diferite companii producătoare de obiecte inteligente. Astfel că îţi poţi controla iluminatul din casă dacă ai produse de la SmartThings, cu aplicaţia Volkswagen îţi controlezi maşina de la distanţă, iar cu Kevo îţi poţi deschide uşa de la intrare. Deşii în momentul de faţă sunt doar câteva firme partenere, este de aşteptat să apară tot mai multe în viitor.

Samsung Gear S2 este deja disponibil pentru precomandă, surprinzător este disponibil şi în România. Se pare că disponibilitatea unor produse pentru precomandă începe să prindă şi la noi. Samsung Gear S2 Clasic este disponibil în oferta eMag la 1680 lei, iar Samsung Gear S2 Sport este 1550 lei.

gear-s2_model_type3 gear-s2_model_type4 Samsung Gear S2 Sport


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.