Samsung impresioneaza cu urmatoarea gama de televizoare


samsung-55-inch-transparent-oled-display-970x0

Ceea ce am văzut acum 10 ani în filme începe să devină realitate. Ecranele transparente sau care se transformă din oglindă în televizor încep să fie anunţate de marii producători de televizoare, printre care se numără şi Samsung. Un televizor OLED transparent a fost dezvăluit de către Samsung la Hong Kong în această săptămână. Acest televizor are o diagonală de 55 inch (~137cm) şi este dedicat consumatorilor.

Al doilea model prezentat arată ca şi o oglindă normală, asta până este pornit şi atunci totul se schimbă. Posibilităţile acestui televizor pot fi nemărginite în cazul aplicaţiilor comerciale. Imaginează-ţi să stai în faţa unui astfel de oglinzi şi să vezi cum ţi-ar sta cu altă culoare a părului, altă coafură sau chiar cu alt tricou. În câţiva ani să nu te sperii dacă intri într-un magazin şi te trezeşti în faţa oglinzii că ai alţi pantaloni sau papuci.

Ambele televizoare pot fi controlate prin gesturi deci nu suntem departe de ecranele disponibile în Misiune Imposibilă sau alte filme SF. Realitatea augmentată ar avea de câştigat de pe urma acestor produse. De asemenea, Samsung afirma că ambele televizoare au o putere de reproducere a culorilor mai bună decât televizoarele LCD din aceeaşi gamă.

Cert este că Samsung a reuşit să impresioneze prin design şi funcţionalitate, rămâne de văzut cât de disponibile vor fi în viitor aceste televizoare. Şi bineînţeles, la ce preţ?samsung tv oglinda


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.