OnePlus vrea o bucată din lumea realităţii virtuale


OnePlus Loop VR

Realitatea virtuală a început încet încet să explodeze. Toţi marii producători şi-au revendicat o bucăţită, iar OnePlus nu se lăsă mai prejos. OnePlus a scos din pălărie o schemă de marketing destul de interesantă. A dat gratuit 30000 de unităţi de ochelari VR compatibili cu orice dispozitiv cu un ecran între 5 şi 6 inch. Loop VR se numeşte dispozitivul şi mi-ar plăcea să îţi spun că poţi obţine şi tu o pereche de la vreun link. Dar din păcate stocul s-a epuizat deja. Vorba aia.. fuse şi se duse!

Cu ajutorul ochelarilor Loop VR ai fi putut explora o staţie spaţială virtuală din care îţi poţi cumpăra noul model OnePlus 3. Aici e toată şmecheria, adică cui nu îi plac lucrurile gratuite? Iar dacă tot ai o pereche de ochelari de la OnePlus de ce să nu încerci şi noul model de telefon? Partea cea mai faină e că îmi puteai achiziţiona smartphone-ul înainte să îl aibe şi restul lumii. Tu eşti fericit că ţi-ai luat un telefon nou cu care poţi să te lauzi că nu îl mai au mulţi şi pe deasupra te alegi cu o pereche de ochelari VR. Iar OnePlus e fericit că mai are un client mulţumit şi că şi-a vândut produsul bineînţeles!

Loop VR este un dispozitiv care se asemăna cu Gear VR că design şi funcţionalitate. Cântăreşte 366 grame, deci nu îl vei simţi foarte greu pe cap. Unghiul de vedere se întinde până la 100 de grade. Cu siguranţă e un upgrade substanţial faţă de Google Cardboard.

Cu toate că OnePlus îţi oferea produsul Loop VR gratuit tot trebuia să îţi plăteşti transportul. Deci tot trebuia să scoţi nişte bani din buzunar. Dar cu siguranţă erau mai puţini decât dacă ar fi trebuit să îi cumperi. Preţul efectiv pentru o pereche de ochelari se va anunţa probabil în următoarele zile pe site-ul celor de la OnePlus. Fericiţii posesori ai ochelarilor Loop VR vor putea să înceapă să îşi aştepte pachetul în poştă începând cu 6 Iunie, momentul în care vor începe livrările. Se pare că în spatele acestei campanii de la OnePlus se afla celebra zicală: “You have to spend money to make money!”

Sursa [OnePlusGiveaway]

 


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.