Smartwatch-ul Huawei?


Se pare că într-adevăr toţi giganţii din industria telefoanelor mobile doresc o bucăţică din această nişă compusă din smartwatch-uri şi fitness trackere. Cu alte cuvine piaţa dispozitivelor ce pot fi purtate. Firma chinezească Huawei doreşte şi ea să revendice partea ei cu smartwatch-ul Huawei.

Ce are în plus smartwatch-ul Huawei? În primul rând impresionează printr-un design foarte atrăgător. Mie personal îmi plac ceasurile clasice, de aceea am fost foarte impresionat de ceea ce au realizat cei de la Huawei. Acesta se poate confunda foarte uşor cu un ceas normal. Un alt avantaj este că poate fi modificat foarte uşor, poţi alege să schimbi cureaua, iar cadranul poate fi schimbat cu doar câteva apăsări pe ecran.

Partea hardware foloseşte un procesor Qualcomm APQ8026 de 1.2GHz şi o memorie RAM de 512 MB, suficient pentru sistemul de operare Android Wear. Specificaţiile ceasului inteligent Huawei mai include un senzor pentru puls, barometru, accelerometru, giroscop, vibraţii, microfon integrat şi conexiune Bluetooth. Dacă ar fi avut şi GPS ar fi fost perfect. Bateria de 300 mAh nu cred că va asigura mai mult de o zi de utilizare.

Cadranul are o dimensiune ideală de 42mm şi încadrează un ecran AMOLED de 1.4 inch, asigurând o densitate de pixeli de 286. Smartwatch-ul Huawei a fost lansat în trei culori: argintiu, auriu şi negru.

În schimb videoclipul de prezentare mi se pare că are mult prea mult testosteron. Câţi bărbaţi pot spune că fac aceste lucruri la ordinea zilei? Sau măcar din 10 în 10 ani? Din fericire am să punctez doar pentru partea tech.


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.