Snapdragon 810


Telefoanele din gamă de vârf de anul viitor vor avea în dotare noul cip de la Qualcomm şi anume Snapdragon 810. Acesta vine cu câteva îmbunătăţiri de la varianta precedentă Snapdragon 805. În primul rând Snapdragon 810 va veni cu 8 nuclee, ceea ce va duce puterea de procesare la un nou nivel.

O altă îmbunătăţire va fi suportul 4K, Snapdragon 810 va putea realiza captura 4K şi redarea formatului UltraHD pe un display tot 4K bineînţeles. Acest aspect ar trebui să îmbunătăţească şi spaţiul de stocare din interiorul telefoanelor. Cui îi place să rămână fără memorie după o singură filmare UltraHD?

În ceea ce priveşte camera, Snapdragon 810 poate controla un senzor optic până la 55MP şi de asemenea se acceptă 2 camere ca şi pe HTC M8. Pe lângă aceste îmbunătăţiri Snapdragon 810 va include şi tehnologiile cu care ne-am obişnuit deja cum ar fi NFC, Bluetooth 4.1, USB 3.0/2.0, GPS şi încărcare rapidă.

Se pare că 2015 o să fie un an bun pentru un upgrade.În momentul de faţă nu putem decât să stăm şi să vedem ce terminale inteligente vor dezvăluii producătorii de telefoane la începutul anului 2015.


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.