Sony Xperia M5 se aproprie de lansare şi promite multe


sony xperia m5

Acest nou telefon de la Sony promite mai mult decât rezistenta la apă. Ceea ce va face din Xperia M5 să fie un telefon destul de dorit. Printre atuuri se mai număra o cameră principală de 21.5 MP şi o cameră de selfie de 13 MP.

Trebuie să recunosc că sunt un fan al telefoanelor şi gadgeturilor rezistente la intemperii, de aceea Sony Xperia M5 mi-a atras atenţia. Gradul de protecţie IP65 va oferi protecţie împotriva prafului şi a apei până la un anumit punct. Probabil va rezista la duşuri uşoare sub apă, dar totuşi este mai bine decât la majoritatea telefoanelor.

Camera de 21.5 MP este cu adevărat impresionantă. Cu siguranţă vei putea surprinde foarte bine toate momentele cu ajutorul asistentei de 0.25 de secunde Hybrid AF HDR (High Dynamic Range), o denumire pompoasă pentru a obţine mai multe detalii în pozele foarte luminate sau cu umbre. Această cameră mai permite şi crearea unor filmări la rezoluţie 4K.

Un alt lucru cu care se lauda Sony Xperia M5 este durata de viaţă a bateriei. Sony afirma că bateria poate menţine telefonul activ timp de 63 de ore continue de ascultat muzică sau 8 ore de video sau 12 ore de convorbire, ceea ce ar duce la o autonomie de 2 zile. Toate acestea în doar 2600 mAh.

În spatele ecranului de 5 inch se ascunde un procesor octo-core de 2 GHz şi 3 GB de memorie RAM. Memoria internă de 16GB poate fi suplimentata cu ajutorul cardului microSD până la 200GB. Toate aceste specificaţii adunate fac din Xperia M5 un telefon destul de grozav. Lansarea urmează să fie făcută în această lună. Tot atunci vom afla şi preţul pe care Sony îl impune pentru acest telefon.

sursa [sony]


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.