Starship Technologies prezintă un robot care livreaza mancare


robot care livreaza mancare

Pun pariu că un om ţi-a livrat ultima comandă la pizza. Dar cum te-ai simţi dacă data viitoare când deschizi uşa ar fi un robot acolo? Stai liniştit nu e un robot gen terminator, are doar 6 roţi şi câţiva centimetrii înălţime. Cei de la Starship Technologies sunt responsabil pentru acest robot care livreaza mancare. Momentan îşi face simţită prezenţa doar în Londra, dar cine ştie…

Compania a fost creată de doi dintre fondatorii Skype-ul, deci nu sunt la primul contact cu tehnologia. Ceea ce îmi dă speranţe că acest robot îşi va face apariţia şi în alte locaţii. Din câte se ştie, acest vehicul autonom de livrare va intra în teste şi în următoarele oraşe din Germania: Düsseldorf, Bern şi Hamburg. A fost considerat deja oarecum un succes pentru că a întâlnit deja peste 400,000 de persoane fără nici un accident. Însumând în acest timp un kilometraj de 8047 km.

Acest robot care livreaza mancare se deplasează cu o viteză de 6.4 km/h şi se ajută de GPS-ul din dotare. Bineînţeles mai are şi o serie de senzori care îl ajută să se ferească de diverse obstacole. Până acum doar restaurantele online Just Eat şi Pronto se folosesc de serviciile acestui roboţel. Deplasările sunt relativ scurte, între 3 şi 4.5km. Iar la destinaţie trebuie să introduci codul pe care l-ai primit prin intermediul aplicaţiei. Asta în caz că te temeai să nu îţi fure cineva mâncarea.

Mie personal îmi place ideea, în primul rând robotul nu o să aştepte bacşiş. Lăsând glumă deoparte, Starship Technologies doreşte să înceapă o testare foarte serioasă în diverse oraşe din Europa. De asemenea se aşteaptă să adune un grup parteneri dornice să utilizeze acest robot pentru livrarea celor mai bune merinde din meniu. Dar cred că o să mai dureze până vedem aşa ceva şi în România, mai avem de lucrat puţin la infrastructură. Deşii toţi senzorii pe care îi are montaţi ar trebui să îl ajute să evite toate gropile. În al doilea rând, crezi că va fi binevenit la uşile cetăţeniilor romani?

sursa [Starship Technologies]

via [Engadget]

 


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.