Telefoane rezistente la apă şi nu numai


telefoane rezistente la apa

Sezonul ploios nu a fost aşa de ploios, ceea ce mă face să cred că urmează să vină. De aceea m-am gândit să fac o listă cu telefoane rezistente la apă şi nu numai. Unele telefoane din lista rezista atât de bine la intemperii încât ai putea spune că sunt aproape indestructibile. Dar să nu o lungim prea mult şi să începem cu primul clasat.

Sony Xperia Z5 este cel mai performant din această listă, evident şi cel mai scump la cei 3500 lei. În schimbul acestui preţ îţi oferă procesorul octa-core Snapdragon 810, 3 GB de memorie RAM, 32GB de memorie internă şi un slot de card microSD pentru extinderea memoriei. Procesorul ia permis instalarea unui senzor optic de 23 MP care poate filma 4K. Selfie-urile ţi le poţi face la o rezoluţie mai scăzută, dar totuşi decenţa de 5 MP. Pe lângă toate astea te mai alegi cu un ecran de 5.2 inch şi cu un grad de protecţie IP68, adică nu intra praf în el şi poate fi scufundat temporar în apă până la 1.5 metrii.

Sony Xperia M5 este fratele mai mic al lui Z5, dar şi acesta are atuurile lui. La preţul de 2150 lei, acesta integrează tot un procesor octa-core de 2GHz (Mediatek MT6795 Helio X10) cu 3 GB de memorie RAM, în schimb are doar 16 GB de memorie internă. Camera principală are 21.5 MP, cea secundară 13MP iar ecranul se întinde doar până la 5 inch. Gradul de protecţie este tot IP68.

Sony Xperia M4 Aqua are preţul cel mai mic din gama Sony cu clasa de protecţie IP68. Are un preţ decent de 1150 lei şi oferă caracteristici bunicele, cum ar fi un procesor quad-core de 1.5 GHz, 2GB de memorie RAM şi 8 GB de memorie internă. Camera principală are 15MP, iar camera secundară îţi oferă 5 MP. Ecranul de 5 inch este mai mult decât suficient pentru a da like la posturile de pe Facebook. Se pare că Sony s-a gândit la toată gama de preţuri când a realizat telefoanele Xperia.

Schimbăm un pic marca cu Samsung Xcover 3 care oferă o duritate superioară la cei 830 lei. În spatele învelişului dur se afla un procesor quad-core de 1.2 GHz, 1.5 GB de memorie RAM şi 8GB de memorie internă. Ecranul de 4.5 inch nu este cel mai reuşit, dar nu asta contează la acest telefon. Pe lângă gradul de protecţie IP67, mai oferă protecţie la radiaţiile solare, şoc termic, vibraţii şi şoc mecanic.

Cat S50 este din nou un telefon solid şi cu specificaţii asemănătoare cu Xcover 3. Eticheta de 2000 lei include un procesor quad-core de 1.2GHz, 2GB de memorie RAM şi memorie internă tot de 8GB. Ecranul este ceva puţin mai mare la cei 4.7 inch, dar oferă o rezoluţie mai bună decât Xcover. Rezoluţia camerei principale este de 8MP, iar cea secundară are doar 0.3MP. Rezistenţa acestuia este din nou de invidiat, gradul de protecţie IP67 plus protecţia sporită împotriva radiaţiilor solare, şocului termic, vibraţilor şi şocului mecanic îl aduc în topul celor mai rezistente telefoane.

Utok Dorel 4 este a patra generaţie de telefoane rezistente de la Utok. Nici nu putea să aibe o denumire mai autohtona decât Dorel, prin Dorel se înţelege o rezistenţă sporită la apă şi praf (IP68) şi chiar rezistenta la căzături de la 1.2 metrii, deşii nu cred că ar fi o problemă şi dacă l-ai fi scăpat de la ureche. Cu 1200 lei poţi achiziţiona un Dorel care are un procesor quad-core de 1.3 GHz, 1 GB de memorie RAM şi o memorie internă de 8 GB extensibilă cu un card microSD. Dorel poate vedea cu camera principală de 8MP şi îţi poate imortaliza figură la o rezoluţie de 1.3 MP. Bateria de 4500 mAh îţi poate asigura lejer 2 zile de utilizare. “Dorel, pregătit pentru orice provocare!”


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.