Telefonul fără margine de la Sharp arata incredibil de bine


sharp corner r

Când spun Sharp probabil te gândeşti la televizoare şi asta nu e chiar un lucru rău, pentru că deja ai căpătat o oarecare încredere că vorbim de un ecran bun. Chiar dacă vorbim de un telefon! Poate fără margine e puţin cam mult spus, dar Sharp a reuşit să realizeze un telefon cu o margine extrem de mică. Am mai văzut o tentativă similară de la Sharp cu Aquos Crystal şi asta se întâmplă acum doi ani. De data asta Sharp doreşte să ne impresioneze cu un nou model denumit Corner R.

Sharp Corner R foloseşte tehnologia Free-Form Display ceea ce îi permite să aibe o margine aproape inexistentă. Tehnologia Free-Form Display permite panourilor IGZO LCD să fie tăiate în diferite forme şi dimensiuni. Ceea ce îi permite ecranului full HD (1080p) de 5.2 inch să aibe colţurile curbate. Din păcate acest telefon este doar un prototip şi nu este disponibil pentru publicul larg.

Se poate spune că este mai mult o tactică de marketing pentru a reuşi să introducă pe piaţa tehnologia Free-Form Display pe care o dezvolta deja de câţiva ani. Deşi arăta impresionant, un telefon fără margine ar putea să mai prezinte şi alte probleme. Spre exemplu unde se amplasează camera frontală? Atât de esenţială pentru selfie-uri! Dar arta cere sacrificii, deci pentru a realiza ceva cu adevărat unic altceva va trebui sacrificat.

Eu unul aş renunţa la senzorul de lumină şi la camera pentru a avea un ecran pe toată suprafaţa telefonului. Deci bravo Sharp! Să sperăm acum că şi producătorii de telefoane apreciază şi sunt dispuşi să folosească această tehnologie pentru următoarea generaţie de telefoane.


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.