Telefonul tău ar putea fi atacat prin MMS


Telefonul tau ar putea fi atacat prin mms

Umblă vorba că există un mesaj MMS care ar putea să îţi afecteze telefonul. Acest atac prin MMS (mesajul multimedia) ar permite hackerului să acceseze toate datele tale personale de pe telefon. Mesajul multimedia conţine un videoclip care înglobează linii de cod care îţi pot afecta sau distruge sistemul. Joshua Drake, de la Zimperium zLabs, a descoperit această problemă încă din luna Aprilie a acestui an.

Google a afirmat că a trimis deja un patch partenerilor, acesta ar trebui să rezolve această problemă. Se presupune că toate telefoanele cu Android ar putea fi vulnerabile, în special cele care folosesc aplicaţia Hangouts pentru mesagerie. Hangouts citeşte mesajul, implicit codurile care îţi vor ataca telefonul, înainte să primeşti notificarea, deci înainte să ai şansa de a şterge mesajul. Ceea ce înseamnă că este complet descoperit împotriva acestui atac.

Alte aplicaţii pot oferii protecţie doar într-o oarecare măsură, dar nu eşti scutit de problema în cazul în care te uiţi la mesaj. Nici măcar nu trebuie să rulezi conţinutul media.Virusul permite citirea tuturor informaţiilor de pe telefon sau chiar mai grav, poate să îţi controleze camera sau microfonul din telefon.

Alte probleme de vulnerabilitate au mai fost descoperite în luna Mai. Toate aceste probleme au fost rezolvate prin patch-uri adiţionale pentru Android. Problema este că acestea nu au fost încă eliberate pentru utilizatori. Să sperăm că următorul update sau patch va venii cât mai repede, nu mi-aş dori să fiu atacat prin MMS.


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.