Teslasuit te imersează complet în realitatea virtuală


costum pentru realitatea virtuala

Realitatea virtuală, aceste două cuvinte le auzim tot mai des în domeniul tehnologiei. Încă nu pot să îmi dau seama dacă este un lucru bun sau rău. Până acum am testat realitatea virtuală doar cu ajutorul unei bucăţi de carton numită Google Cardboard. Şi pot spune că mi să părut destul de interesantă ideea de a vedea obiecte sau locuri tridimensionale în jurul meu. Dezavantajul este că eşti doar spectator şi nu poţi interacţiona cu ce se întâmplă în jurul tău.

După un search pe net am găsit o grămadă de alte accesorii pentru realitatea virtuală. Printre acestea se numără şi Teslasuit realizat de Tesla Studios. Nu, nu are nici o legătură cu Tesla Motors. Teslasuit este un costum complet gândit pentru a interacţiona cu realitatea virtuală. Specificaţiile acestui costum nu sunt legate numai de mărime, culare şi numărul de buzunare. Unitatea centrală care leagă tot costumul este pusă în mişcare de un procesor quadcore de 1GHz, 1 GB de memorie RAM şi 16 GB de memorie internă. Costumul mai are două porturi USB, un port HDMI, o ieşire audio, WiFi şi o baterie de 10000 mAh.

Dar modulele cu care este dotat Teslasuit îl face cu adevărat interesant. Sunt trei module disponibile, fiecare cu o funcţie bine definită. Modulul hepatic are 15 canale şi oferă stimuli electrici către 30 de electrozi amplasaţi în interiorul costumului. Modulul de mişcare este conceput să recunoască gesturile pe care le realizezi. Iar modulul de temperatura ar trebui să simuleze diferenţele de climat din realitatea virtuală. Cele trei module sunt gândite pentru a putea interacţiona cu realitatea virtuală şi nu doar să o vizionezi.

Teslasuit ar putea revoluţiona modul în care interacţionam cu jocurile, obiectele tridimensionale, conţinutul media sau chiar calculatorul. Începe să apară interes spre această nişă şi probabil o să vedem tot mai multe dispozitive de acest fel. Experimentând puţin cu realitatea virtuală îţi poţi da seama imediat că este abia la început. Jocurile şi aplicaţiile sunt foarte rudimentare. Nu se deosebesc foarte mult ca şi complexitate de jocurile anilor 80 cum ar fi PacMan, Mario sau Donkey Kong. Şi simt că nu va trebui să aşteptăm 35 de ani până să vedem ceva cu adevărat interesant de la realitatea virtuală.

Teslasuit te imersează complet în realitatea virtuală

sursa [Tesla Studios]

 


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.