Test căşti cu bluetooth Avantree Jogger Plus


Casti cu bluetooth avantree jogger plus

Am primit de curând o pereche de căşti cu bluetooth Avantree Jogger Plus din partea echipei Avantree. De la primirea pachetului am trecut direct la treabă. După realizarea unui unboxing (e un video mai jos), sper eu suficient de corespunzător pentru standardele de azi, am trecut la citirea informaţiilor de pe cutie pentru a putea compara efectiv caracteristicile căştilor.

Primul aspect pe care îl remarci este legat de design şi cât de uşoare sunt. Lightweight că o pană afirma Avantree pe cutie, 27 de grame mai exact. Nu ştiu acum cât are o pană, dar chiar am cântărit căştile şi au 27g. Ceea ce se traduce într-o purtare lejeră a căştilor, nu te deranjează când alergi sau ai activităţi sportive. Construcţia căştilor pare destul de solidă, dar timpul îşi va spune părerea mai bine. Mi-a plăcut că am primit o “tăşcuţa” pentru depozitare şi transport, astfel nu mi se mai agata căştile prin buzunare.

Certificarea AptX se pare că îşi spune cuvântul în ceea ce priveşte calitatea sunetului. Se aud foarte bine. Singurul dezavantaj ar fi faptul că Avantree Jogger Plus nu izolează zgomotul de fond destul de bine. Ceea ce poate nu e chiar un dezavantaj dacă alergi pe marginea drumului şi ar fi indicat să mai auzi ce se întâmplă în jurul tău. Iar dacă insişti să nu mai auzi nimic în jur poţi să dai volumul mai tare deoarece acesta are o limită mare. Prin faptul că nu se lipeşte perfect pe ureche se pierde din bass-ul pe care l-ar putea reda. Totuşi am reuşit să ridic intensitatea bass-ului cu ajutorul egalizatorului din telefon.

Am rămas impresionat de stabilitatea conexiunii wireless. Conexiunea Bluetooth a rămas stabilă şi la distanţe de peste 10 metrii. Stabilitatea s-a păstrat chiar şi prin 2 pereţi. Comparativ cu o altă pereche de căşti tot de la Avantree, şi anume Avantree Sacool, calitatea conexiunii este net superioară.

Pentru că e dificil să le ai pe toate şi la un preţ acceptabil, orice produs are plusuri şi minusuri. Un minus ar fi microfonul sau mai bine spus calitatea convorbirilor nu este deloc grozavă la Jogger Plus. Pentru că microfonul se află undeva lângă ureche persoanele cu care am conversat s-au plâns că abia m-au auzit. Soluţii pentru această problemă ar fi două, să ridici tonul vocii sau să aduci casca cu microfon mai aproape de gură. Dar nici una nu este pe gustul meu aşa că m-am rezumat doar la ascultatul muzicii.

Uşurinţă de utilizare este un plus pentru aceste căşti cu bluetooth. NFC-ul din dotare împărechează căştile cu telefonul în câteva secunde. De la zero la ascultat muzica în mai puţin de 10 secunde. Bateria are o autonomie impresionantă. Am reuşit să ascult muzică aproximativ 9 ore în continuu. Nu este chiar durata de 12 ore pe care o promite Avantree pe ambalaj, dar tot este destul de mult. Şi acum să fim sinceri, cine ascultă muzica 9 ore în mod continuu?

Ca să concluzionez şi să însumez toate plusurile şi minusurile. Am avut o experienţă plăcută să utilizez această pereche de căşti cu bluetooth Avantree Jogger Plus. S-au comportat exact cum mă aşteptam la o pereche de căşti bluetooth în acesta gamă de preţ, uneori chiar mi-au depăşit aşteptările. Iar minusurile le-am trecut destul de uşor cu vederea, probabil pentru că mă şi aşteptam să apară. În orice caz e un upgrade binevenit de la o pereche de căşti cu fir. La noi pe piaţa încă nu se găsesc, dar mă aştept să apară la pun preţ uşor mai ridicat decât varianta precedentă Avantree Jogger Pro (150lei în oferta eMag).

Casti cu bluetooth avantree jogger plus Casti cu bluetooth avantree jogger plus Casti cu bluetooth avantree jogger plus


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.