Topul celor mai bune dispozitive din 2015


Topul celor mai bune dispozitive din 2015

Crăciunul a trecut şi a mai rămas foarte puţin până la Revelion. După 31 Decembrie putem să spunem oficial că a mai trecut un an, dar cu ce am rămas din acest an? Pot spune că ne-am ales cu câteva gadgeturi destul de bune. Topul celor mai bune dispozitive din 2015 este următorul:

Samsung Galaxy S6 este este unul dintre cele mai populare telefoane din acest an. Multă lume aştepta încă de anul trecut să vadă ce pot cu adevărat cei de la Samsung. Designul de top al acestui telefon îl clasează în topul celor mai râvnite telefoane. Mă bucur că au renunţat la plastic şi au integrat metalul în construcţia acestui telefon. Să nu mai pomenim de procesoarele Quad-core 1.5 GHz Cortex-A53 şi Quad-core 2.1 GHz Cortex-A57, aflate în spatele ecranului de 5.1 inch. Iar pentru cei care au dorit ceva cu adevărat special, Samsung le-a oferit Galaxy S6 Edge. Pentru aceste două modele uimitoare, Galaxy S6 se afla în topul celor mai bune dispozitive din 2015.

GoPro Hero4 Session reuşeşte să se strecoare în acest top şi nu doar pentru că are dimensiuni reduse. Aşa cum suntem obişnuiţi de la produsele GoPro, acesta camera poate rezista mult şi bine sub apă sau cel puţin până se termină bateria. Poate înregistra cu o rezoluţie maximă de 1920 x 1440 la 30 fps, iar înregistrarea full HD se poate face cu 60 fps. Pozele făcute cu cei 8 MP vor surprinde fiecare detaliul prin intermediul obiectivului ultra wide. Dar asta nu e tot, GoPro Hero4 Session reuşeşte să integreze şi restul funcţiilor cu care suntem obişnuiţi deja, Photo Burst, Time Lapse şi bineînţeles WiFi.

Lenovo Yoga Tab 3 Pro câştiga la categoria tablete. Îmi place foarte mult că are un proiector integrat. Deci poţi să vizionezi pe un ecran mare videoclipurile preferate de pe Youtube, indiferent de locaţia în care eşti. Capacitatea bateriei este de 10200 mAh, aceasta ar trebui să te ţină aproximativ 18 ore de utilizare. Vei cam uita de încărcător. Ecranul de 10.1 inch ascunde un procesor quad-core Intel de 2.2 GHz, 2GB de memorie RAM şi 32 GB de memorie internă. După părerea mea, 10 inch este mărimea perfectă pentru o tabletă.

Google Chromecast 2.0 este un media player excelent la un preţ destul de mic. Televizoarele Smart actuale nu sunt foarte smart şi au nevoie de un mic ajutor. Dacă ar fi să aleg acum un televizor, l-aş alege strict după calitatea imaginii. Iar pentru partea Smart aş achiziţiona un Chromecast 2.0. Trebuie doar să îl conectezi la portul HDMI şi să îl alimentezi de la un port USB. Cu un smartphone pe post de telecomandă vei putea accesa mai mult conţinut media decât ţi-ai imaginat vreodată.

Robotul Sphero BB-8 este o adiţie grozavă la colecţia de jucării controlate wireless. Acest roboţel şi-a făcut apariţia la fix, fiind anul în care a apărut ultimul film din seria Star Wars. Cred că e destul de interesant să ai un fel de R2D2 teleghidat prin casă. Printre multe alte funcţii, are chiar şi o funcţie pentru a prelua comenzile vocale.

Raspberry Zero ar trebui să coste undeva la 5 dolari, dar la noi a ajuns la un preţ de 5 ori mai mare din păcate. Este destul de uimitor de văzut la ce dimensiuni au ajuns calculatoare faţă de acum 50 de ani şi la ce preţuri. Chiar şi cu preţul mărit de la noi din ţară, nu cred că vei putea găsi un PC mai ieftin care să ruleze Linux.

Huawei Watch W1 ar putea să îmi înlocuiască ceasul în orice moment. Designul clasic face că ceasul Huawei să se asemene foarte mult cu ceasurile cu care suntem obişnuiţi. Ecranul AMOLED de 1.4 inch este fabricat din safir, ceea ce înseamnă că ar trebui să reziste foarte bine la zgârieturi şi la uzură. Ca şi majoritatea smartwatch-urilor se conectează la telefon prin intermediul Bluetooth-ului. Este compatibil cu Android, cât şi cu iOS.

Desigur lista ar putea fi foarte lungă, dar consider că aceste dispozitive merită cel mai mult locul de pe podium. 2015 a fost un an foarte bun pentru ştiinţă şi tehnologie şi sunt nerăbdător să văd ce alte gadgeturi îşi vor face apariţia anul următor. Tu ce gadget ai mai adăuga la topul celor mai bune dispozitive din 2015? Poţi să îţi laşi părerea în rubrica de comentarii de mai jos sau pe pagina de Facebook.

 


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.