Withings Activite Pop este fitness tracker-ul pe care îl folosesc de mai bine de 7 luni, din 25 Martie 2016 ca să fiu mai exact. Şi am fost de nedespărţit de el de atunci. De atunci şi până acum am descoperit câteva lucruri interesante despre mine cu ajutorul acestui fitness traker, dar mi-am format şi câteva păreri despre acest gadget. Da, da am să le împărtăşesc cu tine acum.
Design
Ţin să precizez că design-ul a fost primul aspect care m-a atras când am ales acest fitness tracker. Îmi plac foarte mult ceasurile şi atunci când am văzut că arată exact ca un ceas normal am zis hai să îl încerc. Are un diametru de 36,3 mm deci nu este foarte mare, aşadar poate fi purtat atât de bărbaţi cât şi de femei. Şi are o grosime de 11,5 mm, asta în principal datorită capacului de pe spate. Dar la mâna nu pare atât de gros pentru că formă capacului este concava, iar la vedere rămâne doar marginea care este destul de subtile. Un alt aspect care mi-a plăcut a fost scoaterea rotitei pentru reglaj, care mă deranja la ceasurile clasice din când în când. Iar pentru că are 37 de grame nu am simţit nici o diferenţă faţă de alte ceasuri.
Pentru persoanele care preferă simplitatea vor aprecia designul cadranului, care are doar două indicatoare. Cadranul mare îţi va indica oră ca la orice ceas normal, iar cel de-al doilea ţagăr plasat în dreapta jos îţi va indica numărul de paşi pe care l-ai făcut până atunci (fiind marcat de la 0 la 100%). Spre exemplu pentru un obiectiv de 10000 de paşi zilnic, la fiecare linie vei avea 1000 de paşi. Când ai atins 100% vei ştii că ţi-ai îndeplinit obiectivul. Simplu şi eficient.
Dacă ţi să te asortezi cât mai bine, îţi poţi alege una din cele patru culori disponibile. Poţi opta pentru gri închis, albastru, nisip (nu ştiam că e o culoare) şi roz. Oricum brăţările se pot schimba pentru a obţine un design cât mai pe gustul tău.
Un singur aspect m-a dezamăgit la design, şi anume plasticul cu care este acoperit ecranul. Pentru că nu am un job care presupune să stau toată ziua la birou şi mai am de meşterit una alta, am reuşit să strecor zgârieturi fine pe toată suprafaţa ecranului. Dar mă aşteptam oarecum la acest aspect, se pare că cei de la Withings au făcut un compromis pentru a menţine un cost mai redus. Totuşi dacă îţi doreşti acel ecran de safir te poţi orienta către Withings Activite Sapphire care are un design mult mai premium şi care bănuiesc că ţi-ai dat seama că are sticlă de safir.
Era să uit să menţionez că este rezistent sub apă până la 5 ATM. Adică poţi să înoţi cu el, să faci duş şi chiar să faci scufundări până la 40 de metri.
Acurateţe
Ca şi acurateţe nu am de ce să mă plâng. Am comparat de foarte multe ori activitatea cu cea înregistrată de Google Fit şi nu am observat diferenţe majore sau inexplicabile. Am mai comparat cu activitatea înregistrată de aplicaţia Endomundo în timpul unei alergări uşoare. Ambele mi-au arata acelas rezultat. Chiar şi în momentul în care am încercat să gesticulez foarte mult nu am observat că mi-ar înregistra bălării.
Pentru că monitorizează şi somnul, eram curios dacă într-adevăr îşi dă seama când m-am trezit. Aşa că am mai aruncat câte un ochi la ceas să văd ora la care m-am trezit, dar nici aici nu i-a scăpat nimic. A ştiut exact la ce oră m-am trezit şi cât am stat treaz.
În ceea ce priveşte acurateţea nu am ce să îi reproşez decât asupra unui singur aspect, înotul. Withings Activite Pop îţi poate înregistra paşii, alergările şi înotul. Dar am descoperit că la înot nu se pricepe aşa bine. Nu sunt cel mai bun înotător dar îmi place să mai înot din când în când şi într-un bazin de 20 metri în care am înotat aproximativ 30 minute încontinuu nu mi-a înregistrat nici o activitate. M-am chinuit să fiu cât mai consecvent în mişcări, poate poate… Dar fără nici un rezultat. În momentul în care eram cât pe ce să renunţ la ideea de a-mi înregistra înotul au apărut totuşi câteva minute de înot atunci când am făcut snorkeling la mare. Dar tot nu m-am lăsat convins, poate un update viitor va rezolva această problemă.
Aplicaţie şi sincronizare
Aşa cum ziceam de la început, am descoperit câteva lucruri despre mine de când folosesc acest fitness tracker. Spre exemplu în cele şapte luni de utilizare am parcurs 1700 km, echivalentul unui tur în jurul lacului Superior din America. Cel mai mult am făcut 24162 de paşi într-o singură zi, iar în total am făcut peste un milion de paşi. Adunate parcă lucrurile încep să arate altfel. Interfaţa aplicaţiei este din nou simplă şi uşor de utilizat, iar timeline-ul îţi va arăta toate activităţile înregistrate. Pe parcursul utilizării vei aduna tot felul de insigne, ca un fel de premiu pentru activităţile pe care le faci.
De asemena îmi place că se sincronizează cu contul de Google Fit. Spre exemplu când îmi trec greutatea în aplicaţia Withings, îmi va fi inserata şi în aplicaţia de Google Fit. Astfel că datele îmi sunt centralizate într-o singură aplicaţie. De asemena îşi poate lua informaţii din alte aplicaţii. Dacă vrei să monitorizezi cât mai exact caloriile poţi să îţi introduci ce mânci în aplicaţia Fitness Pal, iar Withings va prelua informaţiile pentru a calcula aportul zilnic de calorii. Dacă mai ai şi alţi prieteni care utilizează Withings Activite Pop le poţi vedea activitatea prin intermediul aplicaţiei. Astfel că se crează o uşoară competiţie.
Ziceam mai devreme că nu mai are rotita pentru reglajul ceasului, asta pentru că reglarea ceasului se face prin intermediul aplicaţiei. În primul rând oră se va sincroniza cu cea a telefonului, iar dacă minutarul sau ora o ia înainte sau înapoi le poţi reseta tot prin intermediul aplicaţiei. În timpul utilizării am păţiţi de câteva ori să se deregleze oră şi trebuia să îl tot reglez la fiecare 4 – 5 zile. Dar după ce am schimbat bateria nu a mai întârziat nici măcar o secundă. Ceea ce mă face să cred că a fost o problemă cu bateria din fabrică.
Tot din aplicaţie îţi poţi regla şi alarmele, iar ceasul îţi va vibra în momentul alarmei. De exemplu eu mi-am setat o alarmă care să mă trezească de dimineaţă şi trebuie să recunosc că trebuie să faci nişte mişcări destul de ample cu mâna pentru a opri alarma. Deci poate fi destul de insistent pentru a te trezi.
Baterie
Bateria este din nou un atu, fiind al doilea motiv pentru care l-am achiziţionat. În primul rând Withings Activite Pop nu necesită reîncărcare, nu vei fi dependent de un cablu sau dock de încărcare. Iar autonomia este impresionantă în comparaţie cu alte fitness trakere de pe piaţă. Eu am reuşit să storc 7 luni din aceeaşi baterie CR2025.
Concluzie
L-aş recomanda? Răspunsul este DA. Mi-a lăsat o impresie foarte plăcută atât prin design, funcţionalitate şi durata de viaţă a bateriei. Cele mai multe persoane mi-au complimentat ceasul fără să îşi dea seama că este un fitness tacker. Are un design modern şi simplist, astfel că se asortează cu orice ţinută. În afară că nu am reuşit să îmi înregistrez rundele de înot nu m-a dezamăgit deloc în ceea ce priveşte înregistrarea activităţii. În acelas timp nu am fost atât de dezamăgit de acest aspect al înotului încât să renunţ la el. Iar bateria depăşeşte orice alt fitness tacker de pe piaţă. Poate uneori mi-ar fi plăcut să îmi pot înregistra şi pulsul sau să fiu anunţat de notificări. Dar astea vor venii cu o ediţie viitoare de la Withings şi bineînţeles la un preţ mai ridicat. Teoretic cularea nu ar trebui să influenţeze preţul, dar eu am găsit în oferta Quick Mobile două preţuri diferite pentru Withings Activite Pop Albastru şi Withings Activite Pop Sand. În orice caz preţul nu ar trebui să depăşească 500 lei.