Transformă-ţi bicicleta veche în bicicletă electrică cu GeoOrbital


bicicleta electrica cu GeoOrbital

Încă îmi aduc aminte de momentele când am învăţat să merg cu bicicletă, cu toate că s-a întâmplat acum mulţi ani. De atunci şi până acum, bicicleta a rămas unul din principalele mele mijloace de transport. Chiar dacă mi s-au furat două biciclete până cum, nu m-am putut dezlipi de acest vehicul acţionat de propriile mele picioare. Cu toate că îmi place să depun efort în timp ce mă plimb cu bicicletă, asta e şi ideea în fond şi la urma urmei, uneori ar fi binevenit puţin suport. În special la urcare. Dar acest dezavantaj parcă nu mă îndeamnă să renunţ la bicicleta mea şi îmi cumpăr una electrică. De aceea mi-a atras atenţia proiectul GeoOrbital care îţi transformă bicicleta veche în bicicleta electrică în doar câteva secunde.

GeoOrbital îţi înlocuieşte foarte simplu şi rapid roata din faţă a bicicletei. După ce ai schimbat roata şi ai ataşat maneta de comandă pe ghidon eşti gata. Bicicleta ţi-a fost transformată într-o bicicletă electrică care poate atinge o viteză maximă de 30 km/h şi o autonomie între 30 şi 80 km. Cel mai probabil autonomia variază în funcţie de viteză cu care circuli şi dacă pedalezi sau nu. Deci cu cât eşti mai leneş, bateria e păpata mai repede.

GeoOrbital va fi disponibil în două mărimi, 26inch şi 700c (care acoperă 28′ şi 29inch). Astfel se acoperă o gamă foarte largă de biciclete. Acceleraţia se ataşează printr-un clips de ghidon. Numai ai grijă să nu dezlănţui deodată toţi cei 500W ai motorului electric. Bateria Panasonic de 36V poate fi schimbată foarte uşor, dar în acelas timp are o mufă USB de 5V care îţi poate încărca telefonul sau celelalte gadgeturi din dotare. Cauciucul este realizat în întregime dintr-o spumă specială, deci nu trebuie să îţi faci griji de vreo pană.

Proiectul a început să prindă contur de prin Noiembrie 2014 când a apărut primul prototip GeoOrbital. De atunci şi până acum echipa a tot modificat acest produs până la punctul în care este gata de producţie. În momentul de faţă GeoOrbital strânge bani prin platforma Kickstarter pentru începerea producţiei. Trebuie să recunosc că preţul de 500 de dolari pentru a primi printre primii produsul este destul de piperat, dar totuşi e mai puţin decât preţul final de 700 de dolari. Dacă stau bine să mă gândesc preţul este comparabil cu o bicicletă electrică nouă, deci tot cam pe acolo ajungi. În concluzie îmi place foarte mult ideea şi cu toate că are un preţ ridicat, cred că aş fi dispus să investesc la un moment dat în aşa ceva.

sursa [KickStarter]


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.