Încă îmi aduc aminte de momentele când am învăţat să merg cu bicicletă, cu toate că s-a întâmplat acum mulţi ani. De atunci şi până acum, bicicleta a rămas unul din principalele mele mijloace de transport. Chiar dacă mi s-au furat două biciclete până cum, nu m-am putut dezlipi de acest vehicul acţionat de propriile mele picioare. Cu toate că îmi place să depun efort în timp ce mă plimb cu bicicletă, asta e şi ideea în fond şi la urma urmei, uneori ar fi binevenit puţin suport. În special la urcare. Dar acest dezavantaj parcă nu mă îndeamnă să renunţ la bicicleta mea şi îmi cumpăr una electrică. De aceea mi-a atras atenţia proiectul GeoOrbital care îţi transformă bicicleta veche în bicicleta electrică în doar câteva secunde.
GeoOrbital îţi înlocuieşte foarte simplu şi rapid roata din faţă a bicicletei. După ce ai schimbat roata şi ai ataşat maneta de comandă pe ghidon eşti gata. Bicicleta ţi-a fost transformată într-o bicicletă electrică care poate atinge o viteză maximă de 30 km/h şi o autonomie între 30 şi 80 km. Cel mai probabil autonomia variază în funcţie de viteză cu care circuli şi dacă pedalezi sau nu. Deci cu cât eşti mai leneş, bateria e păpata mai repede.
GeoOrbital va fi disponibil în două mărimi, 26inch şi 700c (care acoperă 28′ şi 29inch). Astfel se acoperă o gamă foarte largă de biciclete. Acceleraţia se ataşează printr-un clips de ghidon. Numai ai grijă să nu dezlănţui deodată toţi cei 500W ai motorului electric. Bateria Panasonic de 36V poate fi schimbată foarte uşor, dar în acelas timp are o mufă USB de 5V care îţi poate încărca telefonul sau celelalte gadgeturi din dotare. Cauciucul este realizat în întregime dintr-o spumă specială, deci nu trebuie să îţi faci griji de vreo pană.
Proiectul a început să prindă contur de prin Noiembrie 2014 când a apărut primul prototip GeoOrbital. De atunci şi până acum echipa a tot modificat acest produs până la punctul în care este gata de producţie. În momentul de faţă GeoOrbital strânge bani prin platforma Kickstarter pentru începerea producţiei. Trebuie să recunosc că preţul de 500 de dolari pentru a primi printre primii produsul este destul de piperat, dar totuşi e mai puţin decât preţul final de 700 de dolari. Dacă stau bine să mă gândesc preţul este comparabil cu o bicicletă electrică nouă, deci tot cam pe acolo ajungi. În concluzie îmi place foarte mult ideea şi cu toate că are un preţ ridicat, cred că aş fi dispus să investesc la un moment dat în aşa ceva.
sursa [KickStarter]