Transformă-ţi telefonul vechi în camera de supraveghere


Transformă-ţi telefonul vechi în camera de supraveghere

Cel mai probabil ai un telefon vechi undeva aruncat într-un sertar. De ce să stea acolo degeaba? Transformă-ţi telefonul vechi în camera de supraveghere cu aceste aplicaţii. Dacă nu vrei să îţi faci un sistem complet de supraveghere cu multe camere care să surprindă fiecare mişcare, nu are rost să cheltui bani în plus pe o cameră dacă ai deja un telefon care stă degeaba.

În primul rând vei avea nevoie de un suport care să îţi susţină telefonul. După ce ai bifat asta poţi să conectezi telefonul la un încărcător pentru că va fi aprins în mod conţinu. Următorul pas constă în instalarea unei aplicaţii care îţi va permite să vizualizezi imaginile din casă.

Dacă ai un telefon Android îţi poţi descărca IP Webcam. Aceasta aplicaţie îţi va transforma telefonul într-o cameră conectată la reţea. Setările aplicaţiei îţi vor permite să modifici diferiţi parametrii cum ar fi consumul de energie, detecţia de sunet, detecţia mişcării sau aplicarea diverselor filtre. Dacă vrei să vizualizezi imaginile vă trebui să introduci adresa IP în browser-ul altui dispozitiv, iar dacă vrei să vezi de oriunde din lume ce se întâmplă în living va trebui să te înregistrezi şi să aprobi serviciul de cloud Ivideon.

Utilizatorii de iOS au la dispoziţie aplicaţia Manything pentru a transforma telefonul în camera de supraveghere. Trebuie să dezactivezi blocarea automată din setările generale, după care te poţi înregistra cu adresa de email sau prin contul de Facebook. La apăsarea butonului roşu, dispozitivul va începe să transmită imaginile live. Poţi seta chiar şi alarme în cazul în care apare mişcare în imagine.

Data viitoare când pleci în concediu poate îţi laşi telefonul vechi să îţi păzească casă, vei fi informat de orice mişcare. Şi aşa o să ai un somn mai liniştit ştiind că totul este în siguranţă.


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.