Turing este cel mai excentric telefon Android din acest an


Turing Phone (5)

Probabil un telefon cu caracteristici atât de deosebite apare o dată la câţiva ani. Şi cu siguranţă Turing este cel mai excentric telefon Android din acest an, cu un design ieşit din comun şi cu unele caracteristici care sporesc siguranţa.

Cred că Turing Phone atrage cel mai mult prin design, dar mai interesant mi se pare materialul din care este făcut şi anume “liquidmorphium”. Liquidmorphium este un metal lichid, mai exact un amestec din alte metale cum ar fi zirconiu, cupru, aluminiu, nichel şi argint. Cu aşa o denumire ţi l-ai imagina lichid, dar acest aliaj nu este lichid la temperatura camerei. În schimb este caracterizat de temperatură de topire mai scăzută (400 grade celsius) şi structura necristalină (amorfă). Ceea ce oferă o duritate mai mare decât a aluminiului sau a titanului şi permite turnarea acestor metale lichide în mulaje.

Dacă metalul din care este construit nu te impresionează, poate te laşi convins de măsurile de siguranţă integrate. În loc să se bazeze pe sistemele de securitate existente, Turing Robotics a creat un nou sistem de securitate care nu se mai bazează pe autentificare şi se bazează pe cheia unică a telefonului. Constructorii afirma că acest lucru va face mult mai dificilă accesarea mesajelor şi datelor importante pentru tine.

Turing este şi submersibil, datorită nano-stratului care acoperă componentele electronice. În schimb partea hardware nu este cea mai performantă, aceasta integrează procesorul Snapdragon 801, 3GB de memorie RAM, un ecran de 5.5 inch full HD, o cameră de 13 MP, o baterie de 3000 mAh, Bluetooth şi NFC. Vor exista trei modele cu memorie internă de 16, 64 şi respectiv 128GB.

Alte caracteristici cu ar fi absenţa mufei audio de 3.5mm sau absenţa unui port microUSB, fac ca Turing Phone să fie diferit faţă de alte terminale Android. Sincer mie mi-ar fi plăcut să nu existe nici o mufă pe telefon, căşti cu Bluetooth exista, iar încărcarea şi transferul de date se poate face wireless. În schimb există două mufe la baza telefonului. Iniţial vor fi produse doar 10000 de exemplare. Rămâne de văzut dacă publicul va accepta un astfel de telefon sau va fi un eşec total.

Turing este cel mai excentric telefon Android din acest an Turing este cel mai excentric telefon Android din acest an Turing este cel mai excentric telefon Android din acest anTuring este cel mai excentric telefon Android din acest an


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.