Utok Dorel 3


Nu, nu e o glumă, chiar există un telefon numit Dorel. Poate te întrebi de ce Dorel, pentru că este realizat de firma Românească Utok. Cred că toţi romanii sunt familiarizaţi cu reclamele în care apare Dorel. Cred că Utok nu putea găsi un nume mai reprezentativ pentru lansarea unui telefon foarte rezistent decât numele emblematic de Dorel.

Utok Dorel 3 este un smartphone creat pentru a rezista în condiţii mai nefavorabile, cum ar fi de exemplu pe un şantier. Dorel este conceput să reziste standardelor de protecţie IP67, ceea ce înseamnă că rezistă în medii cu praf şi la imersie temporară în apă până la un metru adâncime. Bineînţeles acesta este rezistent şi la şocuri mecanice.

Specificaţiile din spate nu sunt cele mai avansate, doar ideea acestui telefon este să fie cât mai rezistent. Pe Dorel îl ajută să proceseze un procesor dual-core de 1.2 GHz şi o memorie RAM de 512MB. Ecranul este de 3.5 inch cu o rezoluţie de 320 x 480 px, iar memoria internă de 4GB poate fi extinsă cu ajutorul unui card microSD până la 32GB. Suportul video poate fi asigurat de Dorel cu o cameră de 5MP.

Şi dacă ţi se pare prea mult să ai un telefon numit Dorel poţi opta pentru varianta Explorer, care este efectiv tot Dorel îmbrăcat în verde.

Utok Dorel 3 poate fi achiziţionat cu 600 lei de la acest link.

Utok Explorer 3 poate fi achiziţionat cu 600 lei de la acest link.


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.