Wireless mai bun


În această era tehnologică totul este conectat la WiFi, în special preţiosul smartphone. Din acest motiv ne dorim o reţea wireless cât mai bună. Mare parte din problemele legate de wifi ţin de router, de aceea uneori este bine să investeşti într-un router mai performant. Dar ce anume poate afecta performanţele routerului?

În primul rând puterea unui router este limitată, de aceea acesta trebuie plasat astfel încât să ai o acoperire cât mai bună a locuinţei. Cu cât semnalul are de străpuns mai mulţi pereţi, cu atât mai slab semnalul va ajunge la tine. În acest caz există trei soluţii, cea mai ieftină soluţie o reprezintă relocarea routerului mai aproape de zona în care petreci cel mai mult timp. A doua opţiune este achiziţionarea unui WiFi Extender, acesta va prelua semnalul de la router şi îl va amplifica. Şi cea de-a treia opţiune este cea mai costisitoare şi implică cumpărarea unui router mai puternic.

O altă problemă care apare des, în special dacă stai la bloc, este aglomerarea canalului pe care se transmite semnalul. Dacă vei verifica reţelele din proximitatea ta, vei observa că mai sunt cel puţin trei sau patru reţele. Dacă toate aceste reţele transmit pe acelaşi canal în mod cert calitatea WiFi-ului personal va scădea. Pentru a rezolva această problemă poţi instala pe smartphone o aplicaţie numită Meraki WiFi Stumbler cu ajutorul căreia vei putea analiza reţelele din jurul tău. Canalele cel mai des folosite sunt 1,6 şi 11, iar WiFi-ul personal poate fi mutat pe canalul 4 să zicem dacă acesta este liber.

Spor la configurat!


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.