World View lucrează la dezvoltarea turismului spaţial


turism spatial

Doar o mână de oameni pot spune că au fost sau că au trecut prin stratosferă, dar asta s-ar putea schimba datorită companiei World View care a lansat prima capsulă destinată transportului de persoane. Prototipul a ajuns până la o altitudine de aproximativ 30 de km faţă de suprafaţa pământului. Acesta a fost primul test în dezvoltarea unui transport sigur care să te ducă până în stratosferă şi înapoi.

Capsula Voyager va fi presurizată şi va fi înălţată la 32 km faţă de scoarţa terestră cu ajutorul unui balon umplut cu heliu. Faţă de sisteme propulsate de rachete, această capsulă va oferi o ascensiune foarte liniştită. În acest fel nu vei impune călătorilor suportarea unor acceleraţii extraordinare şi o viteză mai mare decât cea a sunetului. În schimb aceştia se pot bucura de o călătorie liniştită de două ore şi cu o privelişte pe măsură.

Această excursie până în stratosferă nu va fi ieftină pentru doritorii de senzaţii tari, ei vor trebui să scoată din buzunar 75 de mii de dolari pentru această experienţă. Pe lângă locul asigurat mai poţi beneficia de WiFi şi de cocktailuri pregătite la bordul capsulei. După ce au ajuns la destinaţie excursioniştii pot admira curbura pământului. Deşii preţul este puţin cam piperat World View a afirmat că a vândut deja bilete pentru această excursie. La urma urmei, cine se poate lăuda cu un check-in la marginea spaţiului în timp ce serveşte un martini?

Pentru acest exerciţiu World View a lansat o replică de 500 kg a capsulei. După ce au făcut câteva zboruri de probă, o verificare amănunţită a condiţiilor de mediu şi a vântului, capsula a fost gata pentru lansare. După un drum de două ore, capsula a plutit la marginea spaţiului timp de o oră după care a fost detaşată de la balon. Totul a decurs conform aşteptărilor celor de la World View.

World View doreşte să trimită în spaţiu primele capsule populate până în 2017. Ceea ce face din World View o companie pionieră în dezvoltarea turismului spaţial.

World View pune bazele turismului spatial curbura pamantului

Sursa [World View]


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.