Xiaomi Amazfit înglobează destul de multe la un preţ accesibil


xiaomi amazfit

În ziua se azi poţi să găseşti fitness trackere de toate mărimile, formale şi cu o grămadă de funcţii înglobate. Preţurile diferă enorm, de la câţiva zeci de lei la sute şi mii de lei. În acelas timp piaţa creşte. De asemena am observat că a început să prindă şi la noi fitness trackerele, dar şi smartwatch-urile. Aşadar Xiaomi investeşte în acesta nişa cu un nou dispozitiv intitulat Xiaomi Amazfit. Nu este primul dispozitiv de acest fel pe care îl crează Xiaomi. Mi Band a avut un succes destul de mare pe piaţă, în primul rând datorită preţului sub 100 lei.

Revenind la Xiaomi Amazfit, va fi un smartwatch şi un fitness tracker destul de accesibil la preţul de 120 $. Asta ar veni undeva la 500 lei, ceea ce este mai puţin de jumate decât preţul unui Samsung Gear S2. Cum ziceam, accesibil! În acest preţ te vei alege cu o carcasă ceramică rezistenta la zgârieturi şi cu o certificare IP67. Deci vei putea înota liniştit cu ceasul pe mână. Alte caracteristici includ un ecran de 1.34-inch cu o rezoluţie de 300 x 300 pixeli, un procesor dual core de 1.2GHz, 512 MB de memorie RAM, 4GB de memorie internă şi o baterie de 200 mAh. Destul de decent ca şi specificaţii. De asemena îmi place că poţi monta orice brăţară sport de 22mm.

Pentru monitorizarea activităţii tale Xiaomi a inclus în Amazfit două caracteristici esenţiale. Pe lângă accelerometru Xiaomi Amazfit integrează un senzor de puls şi un GPS de 28nm. Îţi vei putea descărca datele cu ajutorul NFC-ului sau a modulului Bluetooth 4.0 LE. De asemena ai şi radiouri Wi-Fi integrate. Tot aplicaţia Mi Fit va fi cea care îţi va afişa rezultatele obţinute. Despre durata bateriei, Xiaomi afirma o durată de funcţionare de 5 zile, cu GPS-ul pornit durata de funcţionare scade la aproximativ 30 ore, iar dacă laşi doar pedometrul pornit vei ajunge la 11 zile de funcţionare. Dar ar fi păcat să ai atâtea funcţii şi să nu le foloseşti doar pentru câteva zile în plus de funcţionare.

Amazfit este realizat de compania parteneră Huami, aceeaşi companie care a realizat şi Mi Band. Iar la preţul şi funcţiile pe care le are mă aştept să existe ceva zarvă în jurul produsului. Xiaomi Amazfit este deja disponibil în China şi mă aştept să îl vedem şi la noi pe rafturi cât de curând.

xiaomi amazfit smartwatch cu gps xiaomi amazfit smartwatch cu senzor de puls

Sursa [Xiaomi Mi]


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.