Xiaomi face şi drone mai nou?


xiaomi face si drone

Răspunsul este da, Xiaomi face şi drone. Bun, acum că am lămurit asta să vedem mai bine despre ce este vorba. Până acum Xiaomi a realizat telefoane, baterii externe, un TV Box, căşti şi câteva dispozitive inteligente cum ar fi Mi Band şi Mi Air Purifier. De ce să nu adauge şi o dronă în portofoliu? În 25 Mai a fost lansat oficial acest produs. iar preţul este de 2999¥ ceea ce ar veni sub 500 de dolari. Ceea ce face din Xiaomi Mi Drone un competitor puternic cu DJI.

Acest quad-copter vine cu un înveliş din fibră de carbon şi o cameră 4K detaşabila. Că veni vorba de cameră, aceasta are un senzor de 12-megapixel Sony BSI care poate surprinde imagini 4K la 30fps. De asemenea poate surprinde imagini în format RAW. Tot cu Mi Drone poţi să vezi lumea de al înălţime prin ataşarea telefonului la telecomanda. Iar imaginea live de pe telefon vă va rezista până la 2 km cu o rezoluţie HD (720p).

Datorită bateriei de 5100mAh te vei putea bucura de un timp de zbor de 27 min pe o distanţă de 3km. Prin intermediul aplicaţiei de pe telefon vei avea acces şi la alte funcţii cum ar fi urmărirea prin GPS, setarea unui traseu de parcurs, decolarea sau aterizarea automată, survolarea sau întoarcerea la punctul de unde a plecat. Întoarcerea acasă se face printr-un singur buton sau se activează automat în cazul în care pierde semnalul cu telecomanda. Toate funcţiile pe care le găseşti şi pe o dronă DJI.

Îmi place când apar produse de la producători care în mod normal nu livrează aşa ceva. La fel cum a făcut şi Xiaomi cu Mi Drone. Şocant sau nu, după părerea mea, Xiaomi a reuşit să realizeze o dronă destul de impresionantă. Şi să nu uităm că la jumate din preţul unei drone profesionale cum ar fi DJI. Dacă chiar nu ai nevoie de o imagine 4K, poţi opta pentru versiunea full HD (1080p) care costă 2499¥ tradus în 381 de dolari sau aproximativ 1500 de lei româneşti. în timp ce dronă DJI Phantom 3 Professional costă 5400 lei în magazinul online eMag. Deci tu pentru ce ai opta?


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.