Xiaomi Mi Notebook Air seamănă leit cu MacBook Air


xiaomi mi notebook air

Xiaomi a anunţat lansarea primului laptop din portofoliu. Se numeşte Xiaomi Mi Notebook Air şi are o asemănare aproape identică cu Apple MacBook Air. Am observat că în ultimul timp Xiaomi pune accent foarte mare pe design-ul produselor sale. Iar de la producţia telefoanelor s-a extins la Mi Drone, Mi Band şi acum Mi Notebook Air. Xiaomi are în portofoliu chiar şi un kit pentru case inteligente. Deci în mare vrea să acapareze cam toate ramurile tehnologiei şi să ofere produse cu un design şi funcţionalitate premium la un preţ accesibil.

Revenind la Xiaomi Mi Notebook Air, un laptop foarte subţire. Xiaomi a anunţat că va veni în două configuraţii. Prima configuraţie de 13.3 inch (33.8cm) va fi dotată cu un procesor Intel Core i5, 8GB de RAM şi o memorie internă SSD de 256GB. De asemenea va avea o placă video dedicată, este vorba de Nvidia GeForce 940MX. Xiaomi a afirmat că bateria ar trebui să reziste până la 9 ore jumate. Iar toate acestea sunt integrate într-un pachet nu mai gros de 15 mm şi nu mai greu de 1.3 kg.

Cealaltă versiune Xiaomi Mi Notebook Air va fi puţin mai rudimentară cu procesorul Intel Core M3. 4GB de RAM, cei 128GB spaţiu de stocare SSD şi placa video integrată. Dar spre avantajul acestui laptop bateria rezista mai mult, acesta ajungând la 11 ore jumate de utilizare cu o singură încărcare. Un alt avantaj ar fi dimensiunea mai redusă, având o diagonală de 12.5 inch (32 cm), o grosime de 13 mm şi o greutate de 1.1 kg.

Ambele versiuni vor avea un port de încărcare USB de tip C, două porturi USB 3.0, un port HDMI, o ieşire audio de 3.5mm, ecran full HD şi vor rula Windows 10. Design-ul metalic este extrem de simplu şi poate fi ales în una din cele două culori disponibile: argintiu şi auriu. Aşa cum ziceam şi mai devreme, Xiaomi se bazează pe realizarea unor produse la preţuri accesibile. De aceea varianta mai mare Xiaomi Mi Notebook Air va costa 750$, iar fratele mai mic are o etichetă de 525$. Populaţia Chinei se va bucura de Xiaomi Mi Notebook Air începând cu 2 August în magazinele Mi Home şi în magazinul online Mi.com.

culori xiaomi mi notebook air

sursa [mashable]


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.