Xiaomi Vs. GoPro


De anul trecut, camerele dedicate filmărilor în condiţii extreme sunt foarte în trend. Cea mai cunoscută firma producătoare de astfel de camere este GoPro, dar se pare că şi Xiaomi are ceva de spus în această privinţă.

Xiaomi a lansat o cameră de filmat foarte asemănătoare ca şi design cu GoPro Hero la un preţ de 399 CNY (aproximativ 315 lei). Yi Camera are specificaţii comparabile cu varianta standard GoPro. Aceasta poate filma cu o rezoluţie de 1080p la 60 de cadre pe secundă, iar pozele pot fi făcute la o rezoluţie de 16 MP. Poate chiar să facă Photo Burst cu 7 poze pe secundă. Obiectivul este de asemenea ultra-wide cu o deschidere de 155 de grade. Cu cele 72 de grame are aproximativ aceeaşi greutate ca şi GoPro fără carcasă. Memoria poate fi extinsă până la 64 GB cu ajutorul unui card microSD.

Yi Camera mai are integrat un modul WiFi pentru control de pe smartphone şi descărcarea pozelor prin intermediul aplicaţiei. Dezavantajul este că în pachet nu este inclusă carcasa care face camera să fie submersibila până la 40m şi desigur nu vine cu reputaţia pe care o are GoPro.

Momentan Xiaomi Yi Camera este disponibilă doar pe piaţa din China. Presimt o bătălie Xiaomi Vs. GoPro în cazul în care va apărea Yi Camera pe piaţa din România. Deoarece Xiaomi oferă o cameră cu nişte caracteristici puţin mai bune decât versiunea standard GoPro Hero, iar preţul este mai mic comparativ cu GoPro Hero standard care costă aproximativ 650lei.


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.